Μα πόσο άχρηστοι;


Όσα δεν έκαναν οι τεμπέληδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ σε 7 μήνες, κάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες! Ήδη, επέστρεψαν αυτές τις μέρες στα εργοτάξια των εθνικών οδών 15.000 από τους 40.000 απολυμένους εργάτες, 250 εκατ. ευρώ οφειλών του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές εταιρείες πληρώθηκαν, και άλλα 100 εκατ. ευρώ πληρώνονται κάθε εβδομάδα!

Αυτά τα εντυπωσιακά αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης Θάνου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) Ζαχαρίας Αθουσάκης. «Τα περισσότερα έργα που είχαν διακοπεί ξεκινούν δειλά και πάλι, αφού στον κλάδο έχουν μοιραστεί τις τελευταίες εβδομάδες περίπου 250 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που καταβάλλονταν από 60 έως 90 εκατ. μηνιαίως το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει στο «business stories» ο κ. Αθουσάκης.

Οι κατασκευαστές εξάρουν την άμεση ευεργετική αντίδραση του Υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, που άκουσε  κατανόησε τα προβλήματα του κλάδου και συνειδητοποίησε τον μεγάλο κίνδυνο για την απώλεια πόρων του ΕΣΠΑ.

Εφόσον συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό η θετική αντίδραση της κυβέρνησης, τότε εκτιμάται ότι μέχρι τέλους του μήνα οι κατασκευαστικές εταιρείες θα εισπράξουν τα 700 από τα 1.100 εκατ. ευρώ που τους οφείλει το Δημόσιο και έτσι μπορούν να συνεχίσουν απερίσπαστες την ολοκλήρωση των εθνικών οδών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.