Μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση για τον Έλληνα ερευνητή Γιώργο Γαρίνη


Ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) Γιώργος Γαρίνης ήταν ένας από τους επιστήμονες, και μοναδικός Έλληνας σε σύνολο 372 ερευνητών της ΕΕ, που βραβεύθηκαν από το υψηλού κύρους πρόγραμμα χρηματοδότησης ερευνητών (Consolidator Grant).

του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC). Συγκεκριμένα, ο κ. Γαρίνης θα χρηματοδοτηθεί από το ERC με 2 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 έτη για να μελετήσει τη γήρανση.

«Η ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου μας επικεντρώνεται στη διαλεύκανση του ρόλου των γενετικών βλαβών στη διαδικασία της ανάπτυξης και της γήρανσης. Είναι

σημαντικό να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς με τους οποίους τα κύτταρα εντοπίζουν έγκαιρα και επιδιορθώνουν αποτελεσματικά τις γενετικές βλάβες τόνισε ο κ. Γαρίνης στο «Βήμα».

«Η γήρανση είναι η προσπάθεια του οργανισμού να ζήσει περισσότερο, παρότι αυτό μπορεί να φαίνεται οξύμωρο. Αν οι λειτουργίες του οργανισμού δεν επιβραδύνονταν με την πάροδο του χρόνου, τότε όλοι θα εμφανίζαμε καρκίνο σε μικρή ηλικία και το προσδόκιμο ζωής δεν θα ξεπερνούσε τα 30-35 έτη. Εμείς μέσα από τις μελέτες μας δεν θέλουμε να καταφέρουμε να επιμηκύνουμε τη ζωή αλλά να βρούμε τρόπους ώστε ο πληθυσμός να ζει για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα με υγεία» πρόσθεσε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.