Μεγάλη σπείρα είχε κατακλέψει εκατοντάδες επιβάτες σε Μετρό και Ηλεκτρικό


Μετά από συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική ομάδα, η οποία από τις αρχές του χρόνου έκλεβε επιβάτες σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας, από τα οποία 13 Αλβανοί, 2 Ρουμάνοι, 1 Βούλγαρος και 1 Έλληνας. Επίσης, αναζητούνται άλλα 20 μέλη της σπείρας, από τους οποίους 10 Αλβανοί, 6 Ρουμάνοι και 4 Βούλγαροι.

Οι δράστες σε ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων προσέγγιζαν επιβάτες των συρμών και απασχολώντας τους ή δημιουργώντας συνωστισμό, τους έκλεβαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Από τις αρχές του χρόνου είχαν διαπράξει 364 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε είκοσι διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων και το ποσό των 9.600 ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.