Μειώσεις σε όσους παίρνουν πάνω από δύο συντάξεις


Μειώσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις με βάση το μισθό και τα έτη ασφάλισης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι περισσότερο θα μειωθούν οι συντάξεις των ΔΕΚΟ και σε κλάδους επικούρησης. Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι οι μειώσεις θα αφορούν συνταξιούχους που εισπράττουν πάνω από δύο συντάξεις.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές, αρειοπαγίτες, πρώην πρόεδροι της δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργοί που εισπράττουν 5 και 6 συντάξεις. Τα μέτρα θα αφορούν το σύνολο του εισοδήματος», είπε χαρακτηριστικά, αν και η φράση του εκτιμήθκε ως «προπέτασμα καπνού» για να μειωθούν οι συντάξεις ευρύτερα…

Ο Υπουργός τόνισε ότι ο επαναυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων θα γίνει με βάση την κλίμακα των μισθών με στόχο την προστασία των μικρότερων συντάξεων.

«Δε μπορώ να αναφέρω νούμερα και να καθορίσω ποια θεωρούμε μικρή σύνταξη πριν ολοκληρωθεί η ποσοτικοποίηση καθώς πρόθεσή μας είναι να προστατεύσουμε  όσο πιο μεγάλο ύψος συντάξεων μπορούμε… Όμως πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρύθμιση για να εξασφαλίσουμε τις συντάξεις όχι μόνο για τον επόμενο μήνα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Και αυτό δε μπορεί να γίνει χωρίς αλλαγές αφού λείπουν κάθε χρόνο από το σύστημα 5 δισ ευρώ» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.