Μετά από 1 μήνα καθυστέρησης, τώρα δίνουμε στοιχεία στην τρόϊκα!


Η Αθήνα θα ανταποκριθεί άμεσα και θετικά στο αίτημα των δανειστών να παρασχεθούν πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων, όπως ανανοίνωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος μέχρι τώρα αρνιόταν πεισματικά να δώσει αυτά τα στοιχεία στην τρόϊκα.

Το θέμα της πολύ κακής αλληλοενημέρωσης και της μη παροχής στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών συζητήθηκε στην οκταμερή μίνι σύνοδο κορυφής, και τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναδιπλώθηκε εκκωφαντικά… Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση Βαρουφάκη αναφέρει:

«Το Υπουργείο Οικονομικών πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων. Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.