Μεταναστευτικό και ανθρώπινα δικαιώματα έθεσε ο Σαμαράς στο ΝΑΤΟ


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν και κάλεσε την αφγανική κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την φύλαξη των συνόρων της, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της μετανάστευσης.

O κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και εξέφρασε την ικανοποίηση της Ελλάδας για το γεγονός ότι η Αλβανία απέκτησε το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ. Παράλληλα, έθεσε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης στην χώρα, τονίζοντας ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων είναι μέρος της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ. Τέλος, ο κ. Σαμαράς έθεσε και το θέμα που σχετίζεται με την διμερή συμφωνία καθορισμού των θαλασσίων συνόρων που πρέπει να γίνεται στην βάση του διεθνούς δικαίου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.