Με 39 απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου


Με 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν «όχι», 6 «παρών» και 1 «απούσα» ολοκληρώθηκε αργά μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή η ψήφιση του πρώτου νόμου του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου. Τα μέτρα πέρασαν με 229 «ναι» και μόνο χάρις στις ψήφους της αντιπολίτευσης, αφού ψηφίστηκαν μόλις από 123 της συγκυβέρνησης (110 ΣΥΡΙΖΑ και 13 ΑΝΕΞΕΛ) και 106 της αντιπολίτευσης (76 ΝΔ, 17 Ποτάμι και 13 ΠΑΣΟΚ).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόδωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην πιο δύσκολη κοινοβουλευτική στιγμή του είναι οι Αγλαϊα Κυρίτση, Γ. Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη,  Κ. Ήσυχος, Δ. Κοδέλλας, Δ. Στρατούλης, Κ. Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Χ. Καραγιαννίδης, Ι. Σταθάς, Β. Χατζηλάμπρου, Κ. Λαπαβίτσας, Θ. Κότσιας, Μ. Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου, Η. Ιωαννίδης, Β. Διαμαντόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Ζερδελής, Θ. Πετράκος, Χ.Δερμιτζάκης, Π.Λαφαζάνης, Στ.Λεουτσάκος, Ζ. Ζάννας, Β. Κυριακάκης, Θ. Σκούμας, Σ. Σαμοΐλης, Κ. Δελημήτρος, Ελένη Ψαρέα.

«Οι κυβερνήσεις πέφτουν, όταν χάνουν την στήριξη της κοινωνίας. Η κυβέρνησή μας έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και δεν θα την χάσει

ούτε στη Βουλή, γιατί δεν θα υπάρξουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τελικά δεν συγκίνησε όλους τους συντρόφους του.

Ο κ. Μεϊμαράκης από την πλευρά του υποστήριξε ότι αμφιβάλλει εάν η κυβέρνηση μπορεί με μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα να υλοποιήσει το Μνημόνιο, ενώ επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα μετάσχει σε συγκυβέρνηση, ούτε θα συνεχίσει να στηρίζει με τις ψήφους της την κυβέρνησησ μετά την ερχομένη Τετάρτη 22 Ιουλίου, οπότε και θα ψηφιστεί το επόμενο νομοσχέδιο με τα μνημονιακά μέτρα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.