Μηλιός: Η συμφωνία του Τσίπρα είναι υπέρ της ολιγαρχίας!


Ο Γιάννης Μηλιός, πρώην επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως υποστήριξε, έχει οδηγήσει τον εαυτό της να εξυπηρετεί σε ένα βαθμό τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

«Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει… Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μηλιός.

«Eίχα δει ότι μετά τις ευρωεκλογές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον πρώτο κόμμα και ήταν δεδομένο ότι πάει για κυβέρνηση, η κατεύθυνση την οποία πήρε το βασικό επιτελείο ήταν ότι, για να πάμε γρήγορα στην εξουσία, θα πορευτούμε με μια πολιτική που θα λέει ότι το τέρμα της λιτότητας είναι το συμφέρον όλων. Δηλαδή μπορούμε να συμβιβάσουμε τα συμφέροντα της οικονομίας, με την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου, με τα συμφέροντα του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου… Αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και οδηγεί σε αδιέξοδο, στην έξαντληση των «καυσίμων» που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση αριστερή μέχρι την υποχρέωσή της σε έναν τελικό συμβιβασμό. Σε αυτό το πράγμα δεν ήθελα να είμαι μέσα γιατί θεώρησα ότι είμαι αποτελεσματικότερος να το επισημαίνω και για να μπορώ να το επισημαίνω θα πρέπει να είμαι έξω» τόνισε ο κ. Μηλιός, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αποχώρησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.