Μιράντα Ξαφά: έχω μεταφέρει τα χρήματά μου στο εξωτερικό, όπως έκαναν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…


«Δεν θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον να διακινδυνεύσω τις καταθέσεις μου σε αυτό το περιβάλλον» δήλωσε σε συνέντεξη στα «Παραπολιτικά» η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

«Εάν δεν υπάρξει προοπτική συμφωνίας, δεν πρόκειται η ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, θα μπουν συναλλαγματικοί έλεγχοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να στείλει κάποιος τα χρήματά του στο εξωτερικό και πιθανώς να υπάρξουν και περιορισμοί στις αναλήψεις. Γιατί για μένα είναι πατριωτικό καθήκον να αφήσω τα χρήματά μου εδώ ενώ για τους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τα χρήματά τους έξω, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» είπε η κυρία Ξαφά.

Τέλος, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση «εξελέγη με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ανεφάρμοστο. Ο λαός ψήφισε δύο αντικρουόμενες επιθυμίες να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικές παροχές με δανεικά και να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, τα δύο αυτά είναι ασύμβατα θα ισχύσει ή το ένα ή το άλλο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.