Μιχάλης Χατζηθεοδώρου: Ο χάκερ του Γιάννη Βαρουφάκη


Ο συνεργάτης και παιδικός φίλος του Γιάνη Βαρουφάκη Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, Γενικός Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, φαίνεται πως είναι ο τεχνοκράτης που θα αναλάμβανε τη «βρώμικη» δουλειά της υποκλοπής των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, με σκοπό το «στήσιμο» παράλληλου τραπεζικού συστήματος που προετοίμαζε κρυφά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα. Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πω αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών», ομολογεί κυνικά ο κ. Βαρουφάκης στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύφθηκε χθες και επαλήθευσε πλήρως το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» της Κυριακής.

Όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης παρουσίασε τον κ. Χατζηθεοδώρου, με αφορμή την ανάληψη της νέας θέσης του είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης στο Μαθηματικό Τμήμα. Το Διδακτορικό του είναι από το Πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών σε Πληροφοριακά Συστήματα, σε Υπολογιστικά Συστήματα. Γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων προς τον ίδιο, που δέχτηκε να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με στόχο την πραγματική ανάδειξη αυτής της Γραμματείας και των δυνατοτήτων της στο κατ’ εξοχήν αντικείμενό της. Τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» πάνω στην οποία θα χτιστεί, χτίζεται και θα χτιστεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και γενικότερα του ελληνικού κράτους, να στηρίξει το φορολογικό του σύστημα, το σύστημα πληρωμών σε νέες τεχνολογικές δομές».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.