Μιχελογιαννάκης (του ΣΥΡΙΖΑ): Εκλογές το καλοκαίρι αν δεν διαγραφεί το χρέος!


Νέες εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν πετύχει η κυβέρνηση το «κούρεμα» του χρέους μετά την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης του Μνημονίου ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Ψηφιστήκαμε για ακύρωση μνημονίου, για διαγραφή χρέους και για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αρχικά και σιγά – σιγά, κατά τα την τετραετία, τα υπόλοιπα. Αν μετά το τέλος της τετράμηνης εκεχειρίας δεν έχουμε πείσει – πειστεί, για την ακύρωση του μνημονίου και τη διαγραφή του χρέους, τότε προτείνω ότι είναι μονόδρομος η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία (εκλογές ή δημοψήφισμα), για να μας δώσει εκ νέου εντολή, ότι αφού δεν καταφέραμε ακύρωση – διαγραφή, να του πούμε και να μας πει τι άλλο μπορούμε να κάνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ένα χρέος ή το πληρώνεις (οπότε σημαίνει, ότι το αποδέχεσαι), ή δεν το πληρώνεις (οπότε σημαίνει πιστωτικό γεγονός) ή το διαπραγματεύεσαι. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, ψηφιστήκαμε για να διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Επιχειρηματολογώντας, για μας είναι απεχθές και επαχθές και επονείδιστο, κι επιπλέον, υπάρχει και η συμφωνία του Λονδίνου του 1953, βάσει της οποίας η Γερμανία πέτυχε τη διαγραφή του χρέους της. Όλα αυτά, βέβαια, εντός ευρώ» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι ο γνωστός …part time απεργός πείνας, που (υποτίθεται ότι) είχε συμπαρασταθεί σε Σύρους πρόσφυγες απεργούς πείνας επί κυβέρνησης Σαμαρά…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.