Μπελαντής και Σπανού (ΣΥΡΙΖΑ): Κρατικοποίηση τραπεζών και νέο νόμισμα!


«Να ελεγχθούν άμεσα οι τράπεζες τόσο κεφαλαιακά όσο και διοικητικά από το Δημόσιο  και να τοποθετηθούν νέες διοικήσεις άμεσα ελεγχόμενες από το Δημόσιο. Να αλλάξει άμεσα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με κυβερνητική παρέμβαση. Να διερευνηθούν πηγές ρευστότητας των τραπεζών και εκτός ΕΚΤ μέσω διακρατικών συμφωνιών»!

Αυτά τονίζουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπελαντής και Δέσποινα Σπανού στο iskra.gr. Οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα προσθέτουν: «Να εγκαινιασθεί μια διαδικασία κάλυψης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με εθνικά μέσα προσωρινής φύσεως και να προχωρήσει αποφασιστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες η προετοιμασία της χώρας σε όλους τους τομείς για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα».

Και καταλήγουν: «Να μην φοβηθούμε την ρήξη με τους δανειστές αλλά να πάρουμε όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητο προστάδιο προς αυτήν την κατεύθυνση. Προφανώς, αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν μέσα από αρχηγικές ή μονοπρόσωπες διαδικασίες. Άμεσα, όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματος πρέπει να συνεδριάσουν και να τοποθετηθούν υπεύθυνα δεσμεύοντας την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.