Μυστικές διαπραγματεύσεις Τσίπρα, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Γιούνκερ


Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αποκάλυψε ότι διεξάγονται εδώ και ένα μήνα μυστικές διαπραγματεύσεις στη Φρανκφούρτη, στις οποίες συμμετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και οι Πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

«Μυστικά και ήσυχα οι διεθνείς πιστωτές και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει μία νέα διαπραγματευτική ομάδα. Ονομάζεται »Frankfurt Dinner Group» (ομάδα δείπνου της Φρανκφούρτης). Αν υπάρξει ατύχημα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εκεί» γράφει το άρθρο.

Στόχος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η δημιουργία ενός «νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων και των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. Ένα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς»

«Το Frankfurt Dinner Group επεξεργάζεται μία συμβιβαστική εναλλακτική» γράφει το δημοσίευμα και επισημαίνει οτι η ομάδα αυτή παρέχει τεχνική βοήθεια στην Αθήνα, ενώ τονίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης τις καθυστερεί.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.