Μόλις 23% των Βρετανών θέλει τα Μάρμαρα στο Λονδίνο!


Άμεσους καρπούς αποδίδει η διεθνοποίηση της ελληνικής διεκδίκησης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα τόσο με την πρόσφατη επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα, όσο και με την παρέμβαση που ανέλαβε η Unesco.

Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov στις 16-17 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ΚλούνεΪ, δείχνει ότι μόλις το 23% των Βρετανών θέλει τα Μάρμαρα να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ το 37% ζητά την επιστροφή τους στην Αθήνα. Από τους υπόλοιπους το 32% δηλώνει αδιάφορο για το τι θα γίνει και το 7% δεν απάντησε.

Από όσους Βρετανούς τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής το 36% θεωρεί πως το βασικό επιχείρημα είναι η επανένωση των Γλυπτών και το 34% δηλώνει ότι τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της χώρας.

Αντίθετα, από όσους τάχθηκαν υπέρ της παραμονής των Μαρμάρων στο Λονδίνο το 23% πιστεύει ότι ο Έλγιν νόμιμα πήρε τα Γλυπτά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ το 9% πιστεύει ότι αυτά πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο, επειδή έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.