Νέα «μπαρούφα» Βαρουφάκη με τη δήθεν επιστροφή καταθέσεων!


Τα 700 εκατ. ευρώ (από τα 23 δισ. που αναλήφθηκαν από τις τράπεζες το τελευταίο δίμηνο) που ανέφερε περιχαρής χθες ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι επέστρεψαν στις τραπεζικές καταθέσεις των ιδιωτών, δήθεν γιατί οι πολίτες άρχισαν πάλι να εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα μετά την πρόσφατη παράταση του Μνημονίου, αποδείχθηκε «μπαρούφα»!

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η προχθεσινή εισροή 700 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των πολιτών ήταν η καταβολή των …συντάξεών τους! Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει:

«Εισροές καταθέσεων 700 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απόδειξη της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της ηρεμίας. Φευ! Την Τρίτη μάλλον δεν συνωστίζονταν στα γκισέ των τραπεζών για να ξακαταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους όσοι τις είχαν «τραβήξει» τις προηγούμενες ημέρες, εξαιτίας του κινδύνου ρήξης με την τρόικα. Πράγματι, οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 718 εκατ. ευρώ, αλλά το «θαύμα» οφείλεται στην καταβολή των συντάξεων. Έτσι αυξήθηκαν οι καταθέσεις των ιδιωτών και μειώθηκαν ισόποσα οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης. Επειδή όμως τα στοιχεία για τις εισροές και τις εκροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρονται μόνο στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, εμφανίστηκε αύξηση, ενώ το αποτέλεσμα είναι στην πραγματικότητα μηδενικό».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.