Νέα στοιχεία για τους ληστές του Διστόμου


Τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, αποκαλύπτουν την εμπλοκή των τριών δραστών της πρόσφατης ένοπλης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας και σε άλλες παλαιότερες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές προς το Λουτράκι, ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό άνδρα το οποίο ανιχνεύθηκε:

σε καπέλο που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό, όπου δολοφονήθηκε 39χρονος αστυνομικός, και σε γάντι που άφησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι κάλυκες που βρέθηκαν στη ληστεία της τράπεζας του Χολαργού προέρχονται από το ίδιο όπλο με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία που έγινε στις 5 Ιουλίου του 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και σε ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 29 Μαΐου του 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο.

Παράλληλα, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο εν λόγω σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Στο αμάξι βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου Σ.Δ.

Βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενο από το ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) καθώς και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατείχε ο Σ.Χ. Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Σ.Χ. ταυτοποιήθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε στο ταχύπλοο ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Γ.Π., ενώ τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε στο ταχύπλοο ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Σ.Δ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.