Νέοι κληρικοί στην Ορθοδοξία της Ινδονησίας


Το Σάββατο 11 Ιουνίου υπήρξε μία ιδιαίτερα χαρούμενη και γεμάτη ευλογίες ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεδάν Σουμάτρας Ινδονησίας και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Λουκά Tobing και τον συνεργάτη της Μητροπόλεως στο νησί Νίας κ.Χαρίτωνα Zega σε Διάκονο.

Οι δύο νέοι κληρικοί, οι οποίοι θα διακονήσουν τις Ορθόδοξες Κοινότητες στη Σουμάτρα, είναι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Παύλος» Μεδάν. Η Θεολογική Σχολή λειτουργεί με τη φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας και είναι αναγνωρισμένη ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα από την κυβέρνηση της Ινδονησίας.

Ο νέος Διάκονος Χαρίτων εκτός από τα νέα καθήκοντά του θα συνεχίσει να διευθύνει και το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Νικόλαος» της Ιεράς Μητροπόλεως στο νησί Νίας της Σουμάτρας.

Στην Θεία Λειτουργία και τις χειροτονίες συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Μανάλου, Αρχιερατικός Επίτροπος Ινδονησίας, ο Πρεσβύτερος Θεοδόσιος Naben, Εφημέριος στην Σουμάτρα, ο Πρωτοπρεσβύτερος Martin Ritsi, Διευθυντής του ιεραποστολικού οργανισμού OCMC, και ο Πρεσβύτερος Nathan D Kroll, από την Αμερική.

Οι ενδιαφερόμενοι να υποστηρίξουν οικονομικά την Ιεραποστολή στην Ασία μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό στην Εθνική Τράπεζα και τον λογαριασμό 103/296014-12. Πληροφορίες: 210 3233515.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.