Νέο ρεκόρ Τσίπρα-Καμμένου: Κατέρρευσαν τα έσοδα! Απογειώθηκαν οι δαπάνες!


Μειωμένα κατά 1,1 δισ.  ευρώ ήταν τα έσοδα και αυξημένα κατά 800 εκατ. ευρώ οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης στο 1ο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Μια κατάσταση που εκτιμάται ότι εκτραχύνθηκε στο 2ο τρίμηνο του έτους…

Συγκεκριμένα, τα δημόσια έσοδα στους πρώτους τρεις μήνες του έτους διαμορφώθηκαν στα 16,8 δισ. ευρώ, έναντι 17,9 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Αντίθετα, αυξημένες κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ είναι οι δημόσιες δαπάνες, με το μεγαλύτερο μέρος τους να κατευθύνεται σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές (9,3 δισ. ευρώ) και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων (5,2 δισ. ευρώ).

Παράλληλα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι στις 31 Μαρτίου το δημόσιο χρέος ανήλθε στα 301,5 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του (231,3 δισ. ευρώ) να οφείλεται στα δάνεια των πρώτων δύο Μνημονίων (δηλαδή στα 18 άλλα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ) και τα υπόλοιπα  (70,2 δισ. ευρώ) σε ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.