Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο Mr «Moustache»


Σε δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έχασε τη ζωή του ο 63χρονος διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total Κριστόφ ντε Μαργκερί, γνωστός στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα με το παρατσούκλι «Moustache» από το ευτραφές μουστάκι του.

Σύμφωνα με την εταιρεία και τις ρωσικές αρχές, το δυστύχημα έγινε χθες αργά το βράδυ, όταν το αεροσκάφος του ντε Μαργκερί συγκρούστηκε με εκχιονιστικό μηχάνημα κατά τη διαδικασία της απογείωσης. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν επίσης τα τρία άτομα του πληρώματος του ιδιωτικού αεροπλάνου και ο οδηγός του εκχιονιστικού.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αιτία του δυστυχήματος ήταν πιθανότατα η ομίχλη, αλλά οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου ανέφεραν ότι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα. Παράλληλα, πληροφορίες λένε ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού ήταν μεθυσμένος.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί, μετά από πολύχρονη καριέρα στην εταιρεία, ανέλαβε τα ηνία της Total το 2010 και με γοργούς ρυθμούς επέκτεινε τις επενδύσεις της στην παραγωγή πετρελαίου σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.