Νεπάλ: Ανασύρθηκαν ζωντανοί ένα μωρό και ένας 15χρονος


Ένα αγοράκι 4 μηνών ανασύρθηκε ζωντανό το πρωί της Κυριακής, 22 ώρες μετά από το φονικό σεισμό. Το σπίτι που βρισκόταν το μωρό, στην περιοχή Μουλντοκα ανατολικά του Κατμαντού, ισοπεδόθηκε με το σεισμό των 7,8 ρίχτερ, και ο πατέρας του το αναζητούσε.

Κάποια στιγμή οι στρατιώτες άκουσαν τις ικεσίες του πατέρα για βοήθεια και άρχισαν να σκάβουν μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια και ο πατέρας του μωρού έχασε κάθε ελπίδα.

Ξαφνικά το πρωί της Κυριακής ακούστηκε το κλάμα του παιδιού και οι στρατιώτες επέστρεψαν και γύρω στις 10 το πρωί ανέσυραν το μωρό ζωντανό.

Ζωντανός μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Κατμαντού ανασύρθηκε και ένας 15χρονος, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό. Το αγόρι εντόπισε ομάδα διασωστών από το Νεπάλ σε συνεργασία με διασώστες από την αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση USAID.

Συνολικά 5.489 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων επειγουσών καταστάσεων του Νεπάλ, ενώ δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν στην Ινδία και στην Κίνα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.