Ντάισελμπλουμ: Κανένα πρόβλημα αν η Ελλάδα θέλει να βγει από το ευρώ


Ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόϊκα, ή Brussels Group, ενώ ταυτόχρονα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στέλνει μήνυμα στο Γιάnνη Βαρουφάκη ότι, αν η Ελλάδα στοχεύει σε αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ, δεν θα προκληθεί πρόβλημα.

Αυτή η απάντηση Ντάϊσελμπλουμ δόθηκε, σύμφωνα με “Τα Νέα”, όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε στο Eurogroup ότι δεν επιθυμεί την παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε στα ολλανδικά ΜΜΕ σχετικά με  την παραδοχή του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι έστελνε χρήματα στο εξωτερικό επειδή φοβόταν ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει: «Τα τελευταία χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών έχω γνωρίσει μερικούς Έλληνες ομολόγους. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με προσωπικά συμφέροντα και με βοήθεια προς τους φίλους τους αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι πρόβλημα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και νεποτισμού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υπάρχει πολλή ελπίδα» επεσήμανε ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.