Ξανάνοιξαν τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών!


Η Αμυγδαλέζα και τα άλλα κέντρα κράτησης της Ξάνθης, της Δράμας, της Ορεστιάδας, της Κορίνθου, της Λέσβου και της Κομοτηνής δέχονται νέους παράνομους μετανάστες, παρά τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι θα κλείσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες οδηγίες που έλαβαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι τα άτομα θα παραμείνουν εκεί μέχρι να απελαθούν!

Η Αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων την αλλαγή, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία. Όπως διευκρίνισε στους συνοριοφύλακες η Αναπληρώτρια Υπουργός, τα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου είναι αναγκαίο να συνεχίσουν να λειτουργούν στη χώρα.

Καθημερινά, εκτός από τους παράνομους μετανάστες που συμπληρώνουν 6 μήνες κράτησης στα κέντρα και αφήνονται ελεύθεροι, άλλοι 300 εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από στεριά και θάλασσα. Ακολουθείται η διαδικασία που εφάρμοζε η προηγούμενη κυβέρνηση: όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται επειδή εισήλθαν παράνομα ταυτοποιούνται στα κέντρα πρώτης υποδοχής, και στη συνέχεια οδηγούνται στα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.