Ξενώνας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο από το Ίδρυμα Νιάρχου


Εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής η σύμβαση δωρεάς από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δημιουργία ξενώνα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», με σκοπό τη φιλοξενία συγγενών καρκινοπαθών που είναι άποροι.

Όπως βεβαίωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τη σύμβαση που θα λάβει τη μορφή νόμου, όχι μόνο δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αντίθετα αναμένεται αύξηση της περιουσίας του Νοσοκομείου, αφού σ’ αυτό θα περιέλθουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα ανεγερθούν.

Επισημαίνεται ότι η αρχική δωρεά του Ιδρύματος είναι 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ το τελικό ύψος δεν προσδιορίζεται, αφού «σε κάθε περίπτωση ο δωρητής αναλαμβάνει να καλύψει τη δαπάνη για την ανέγερση του κτηρίου ανεξαρτήτως ύψους».

Δυστυχώς, ακόμη και για μια τέτοια δωρεά που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνικά και ανθρώπινα, δεν υπήρξε ομοφωνία στη Βουλή. Η δωρεά εγκρίθηκε με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛΛ, και ΧΑ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αρκέστηκαν σε επιφυλάξεις και ερωτήματα…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.