Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στη Γάζα


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Γάζα στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών σήμερα τα ξημερώματα. Στην ανακοίνωση τους τα 15 κράτη-μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

Ο τραγικός απολογισμός των ισραηλινοπαλαιστινιακών συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, που άρχισαν στις 8 Ιουλίου, ξεπέρασε τους 500 νεκρούς και τους 4.000 τραυματίες Παλαιστινίους, ενώ από την πλευρά των Ισραηλινών έχουν σκοτωθεί 18 στρατιώτες και 2 πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες των αμάχων, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επειδή τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα των εκτοξευτών ρουκετών προς το Ισραήλ. Ο κ. Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η στρατιωτική επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων θα ολοκληρωθεί, όταν καταστραφούν οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς, όπου φυλάσσονται οι ρουκέτες και ο υπόλοιπος εξοπλισμός της.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.