Ξηρός και Μαζιώτης στον διεθνή κατάλογο τρομοκρατών των ΗΠΑ


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε το Χριστόδουλο Ξηρό και το Νίκο Μαζιώτη στη διεθνή λίστα των τρομοκρατών, εφαρμόζοντας γι’ αυτούς όσα προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:  «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όρισε τους Χριστόδουλο Ξηρό και Νικόλαο Μαζιώτη κάτω από την εντολή 13224, που στοχοποιεί τρομοκράτες και εκείνους που

παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές ενέργειες. Ως αποτέλεσμα αυτής της εντολής, τα περιουσιακά στοιχεία που τελούν υπό την αμερικανική δικαιοδοσία και στα οποία ο Ξηρός και ο Μαζιώτης έχουν πρόσβαση παγώνουν». Στο έγγραφο προστίθεται ότι κανένας Αμερικανός πολίτης δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με τους Ξηρό και Μαζιώτη και καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δράση κατά των τρομοκρατών και των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και οπουδήποτε αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει πως «αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.