Οι αλλαγές με τον ενιαίο ΦΠΑ 18% που θέλουν οι «θεσμοί»


Σε… ρώσικη ρουλέτα εξελίσσεται το παζάρι για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, ώστε να κλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές. Όπως φαίνεται, δεν μπορεί να συμφωνηθεί ΦΠΑ μικρότερος από 18%.

Με τον νέο ΦΠΑ, θα υπάρξουν αυξήσεις τιμών στον κλάδο της εστίασης, σε λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στις ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις, στα εισιτήρια κινηματογράφου και στις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλιών κατοικιών.

Με την αλλαγή του συντελεστή ΦΠΑ θα μειωθούν οι τιμές: στα βασικά είδη διατροφής, σε ενδύματα – υποδήματα, στις πωλήσεις επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, νεόδμητων κατοικιών, οικοδομικών υλικών, αυτοκινήτων, καυσίμων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών, πλαστικών ειδών, χαρτικών, σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος, γυμναστήρια, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, φοροτεχνικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στα Brussels Group έχει δείξει ότι, με τα σημερινά δεδομένα, ο μέσος σταθμισμένος ΦΠΑ που βαρύνει τους καταναλωτές στην Ελλάδα είναι 17%.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.