Οι Γερόντισσες στην «Ορθόδοξη Αλήθεια»


Κυκλοφορεί και αυτή την Τετάρτη η εβδομαδιαία θρησκευτική εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» με κεντρικό θέμα την συγκλονιστική ιστορία του Φώτη, ενός πάμφτωχου «ερημίτη του Θεού» που ζει στο Βόλο, μιλά σαν φιλόσοφος και αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει χριστιανική αγάπη, αφού δίνει τα πάντα στον πλησίον!

Διαβάστε επίσης για την «δήθεν προφητεία» που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις στο Παρίσι και την αποκάλυψη της εφημερίδας για το τι είχε πει πραγματικά ο Αγιος Παΐσιος για τους ισλαμιστές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το θέμα για το άγνωστο σκάνδαλο του 1877 (ακριβώς τέτοιες ημέρες) με τα λεγόμενα Σιμωνιακά, που συντάραξε Εκκλησία και Πολιτεία και συνδέεται με την εκλογή των Επισκόπων. Επίσης η εφημερίδα παρουσιάζει μια μεγάλη έρευνα από τα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων για τους ιερείς και Επισκόπους που διετέλεσαν υπουργοί ενώ ένας έγινε ακόμα και πρωθυπουργός!

Διαβάστε επίσης για:

  • τις 600 αιρετικές οργανώσεις που «οργώνουν» τη χώρα και προσπαθούν να πείσουν με κάθε τρόπο
  • τη συνέντευξη του προέδρου των Πολυτέκνων Βασίλη Θεοτοκάτου που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην «κρατική επιδρομή» και τους άδικους φόρους
  • τους τρεις πρωτοσυγκέλους που με τη συμπεριφορά τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε ιερείς

Η εφημερίδα κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ στην «πλούσια» έκδοση με 3,5 ευρώ η Ορθόδοξη Αλήθεια προσφέρει ένα βιβλίο σε πρώτη κυκλοφορία για τις σύγχρονες γερόντισσες της Ορθοδοξίας. Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή και το έργο των: Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα, γερόντισσα Μαριάμ, Μαρία Μυρτιδιώτισσα, Γερόντισα Ξένη της Αιγίνης, Ευλαμπία Ρωμανίδου, Θεοσέμνη, Φιλοθέη Τζαγκαράκη, Ξένη Παττακού, Αικατερίνη Βασιλάκη (Στεφάναινα).

Τα σχόλια έχουν κλείσει.