Οι Κούρδοι κατά των φανατικών ισλαμιστών του Ιράκ


«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις ζωές μας για να προασπίσουμε τη γη και την αξιοπρέπεια των αδελφών μας Γεζίντι» δήλωσε ο Πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν (βόρεια αυτόνομη περιφέρεια του Ιράκ) Μασούντ Μπαρζανί στον θρησκευτικό ηγέτη των Γεζίντι Μπάμπα Σέιχ.

Ο Μπαρζανί δεσμεύτηκε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά θα ανακαταλάβουν τις περιοχές όπου ζουν οι Γεζίντι και τις οποίες έχουν καταλάβει οι απάνθρωποι τζιχαντιστές σουνίτες μουσουλμάνοι του Ισλαμικού Χαλιφάτου, που εκτέλεσαν τουλάχιστον 67 νέους Γεζίντι στην πόλη Σίντζαρ του βορείου Ιράκ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο, επειδή δεν θέλησαν να γίνουν σουνίτες.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων BasNews, οι εκτελεσμένοι Γεζίντι ανέρχονται σε 88, ενώ δεκάδες άλλοι προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ, για να αποφύγουν τον θάνατο.

Από την πλευρά του, ο σιίτης Πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι η ιρακινή πολεμική αεροπορία υποστηρίζει τους μαχητές Πεσμεργκά, βομβαρδίζοντας τους σουνίτες τζιχαντιστές στη Σιντζάρ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.