Οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στην Ελλάδα


Το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ δεν κατέληξε σε απόφαση για την απορρόφηση των προσφύγων, με το μέλλον όλων αυτών των ανθρώπων να μοιάζει αβέβαιο.

Η Πολωνία, η Σλοβακία και η Τσεχία αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για την πρόταση της Κομισιόν για την εγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ αναλογικά με ποσοστά, ενώ η κίνηση της Γερμανίας να επαναφέρει προσωρινά συνοριακούς ελέγχους για να πιέσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες δεν φαίνεται να έχει αποδώσει προς το παρόν.

Οι κύριες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε στις 8 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, πάντως, το Συμβούλιο είχε συμφωνήσει την μετεγκατάσταση μεταναστών από Ιταλία και Ελλάδα στην ενδοχώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Νενάντ Ιβανίσεβιτς της Σερβίας είπε χθες ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί την αντίστροφη ροή μεταναστών από την Ουγγαρία. «Αν θέλουν οι Ούγγροι να τους στείλουν πίσω, θα χρειαστεί να τους ξαναστείλουν στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δεν θα τους δεχθούμε, ακόμα και αν χρειαστεί να στείλει η Σερβία το στρατό της στα σύνορα» δήλωσε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.