Οι Σκοπιανοί βολεύονται μόνο με Τσίπρα!


Η σκοπιανή εφημερίδα Nova Makedonija και το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ προβάλλουν δηλώσεις του Ούγγρου πολιτικού αναλυτή Zoltan Gyevai, ο οποίος αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα Bruxinfo, όπου αναφέρει ότι πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει στο να αρθεί το αδιέξοδο στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Ο κ. Gyevai υποστηρίζει ότι Αλέξης Τσίπρας θεωρείται ένας από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς που δεν πήρε μέρος στη δημιουργία ή την επιδείνωση της κατάστασης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μάλιστα, υπενθυμίζει ο αρθρογράφος ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ο εθνικιστής Υπουργός Εξωτερικών τη δεκαετία του ’90 που ευρέως πιστώνεται τη δημιουργία του θέματος, ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εμπλακεί συχνά στο πρόβλημα. Όλα αυτά εμπόδισαν την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, επιμένοντας ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει το όνομα της».

Προφανώς, οι Σκοπιανοί θυμούνται με νοσταλγία το ανθελληνικό παραλήρημα του υπευθύνου μειονοτήτων και μέλους της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη, που είχε δηλώσει στο σκοπιανό τηλεοπτικό σταθμό MRT Dnevnik και τη δημοσιογράφο Marija Kotovska, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και ότι ο ίδιος αναγνωρίζει «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.