Οι τρομοκράτες συγχαίρουν τον Τσίπρα!


Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής. Μάλιστα, η Χαμάς ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για την στάση του κατά των «ισραηλινών εγκλημάτων και της επιθετικότητας στη Γάζα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η είδηση αυτή, όπως και η γνωστή φιλοπαλαιστινιακή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ για το μέλλον στενών, μέχρι σήμερα, ελληνόισραηλινών σχέσεων.

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Ισραήλ: Ανησυχία για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή», παρουσιάζει τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους φόβους των Ισραηλινών για το αν η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει ή θα διακόψει τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες δυτικές χώρες, συμμάχους και εταίρους της Ελλάδας, ως τρομοκρατική οργάνωση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.