Οι χώρες με το περισσότερο
και το λιγότερο άγχος


Τις χώρες με το μεγαλύτερο δείκτη άγχους στην καθημερινότητα των πολιτών τους παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Πρώτοι στην κατάταξη είναι οι Νιγηριανοί, ενώ τελευταίοι έρχονται οι Νορβηγοί. Οι Έλληνες βρίσκονται στην 30η θέση της κατάταξης.

Τα κριτήρια για την αξιολόγηση ήταν μεταβλητές, μεταξύ των οποίων τα ποσοστά δολοφονιών, η αγοραστική δύναμη, η εισοδηματική ανισότητα, η ανεργία, η διαφθορά, η ρύπανση του αέρα και το προσδόκιμο ζωής. Οι μετρήσεις έγιναν για συνολικά 74 χώρες.

Οι πιο στρεσαρισμένοι κάτοικοι, με βάση την έρευνα, βρίσκονται σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Την πρώτη Νιγηρία ακολουθεί η Νότια Αφρική, ενώ τη δεκάδα με τα περισσότερο αγχωμένα έθνη συμπληρώνουν το Ελ Σαλβαδόρ, η Μογγολία, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, το Πακιστάν, η Τζαμάικα και η Βολιβία. Η ΠΓΔΜ είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στις πρώτες δέκα της κατάταξης.

Τη λιγότερο αγχωμένη χώρα Νορβηγία πλησιάζουν το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Γερμανία και ο Καναδάς.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.