Ολάντ: Το δημοψήφισμα σημαίνει επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανό Grexit


«Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο» δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την έκτακτη σύγκλιση υπουργικού συμβουλίου στα Ηλίσια Πεδία, και κάλεσε την Αθήνα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

«Ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα. Σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα.  Η Γαλλία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ελληνική κρίση. Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και των πιστωτών να επαναληφθούν… Η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο, σήμερα ή αύριο. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για μία συμφωνία. Αλλά αύριο θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος» είπε ο κ. Ολάντ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είπε στο κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ήθελε ποτέ τη συμφωνία με τους εταίρους και υποστήριξε ότι το «όχι» δεν απαγκιστρώνει την ελληνική κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα κάνουν εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Τέλος, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι» είναι δύσκολο να παραμείνει στο ευρώ και πως Ελλάδα και Ευρώπη χρειάζεται να καταλήξουν σε συμφωνία για να μην διαταραχθεί η οικονομική σταθερότητα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.