Ομοβροντία Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ κατά Τσίπρα


«Αυτό που θα χρειαστεί είναι η Ελλάδα να είναι σοβαρή σε ό,τι αφορά την εφαρμογή κάποιων σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές, αλλά προκειμένου να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ώστε η ελληνική οικονομία να αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται και να ευημερεί. Οι Έλληνες θα πρέπει να το κάνουν και να κάνουν κάποιες σκληρές πολιτικές επιλογές οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα».

Αυτά τόνισε σήμερα από τη Βαυαρία και τη Σύνοδο του G7 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συντασσόμενος απόλυτα με τους Ευρωπαίους ηγέτες, που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα μεταρρυθμίσεις και μέτρα, ώστε να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι δεν έχε νόημα να πραγματοποιηθεί μεθαύριο η τριμερής συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ, που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, αν η Ελλάδα δεν στείλει νωρίτερα της εναλλακτικές προτάσεις που της ζητήθηκαν από τους δανειστές της.

«Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τις διαπραγματεύσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ – πολύ σκληρά… κάθε ημέρα μετράει» προειδοποίησε από τη Βαυαρία και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε: «Υπάρχει προθεσμία για το τέλος Ιουνίου. Αυτή είναι η απώτατη δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτα δεν μας σταματά από το να πάμε πιο γρήγορα και νομίζω πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάει γρηγορότερα για να αποφύγει τις αμφιβολίες ή τα φαινόμενα κερδοσκοπίας. Αν θέλουμε –και όλοι μας θέλουμε, Έλληνες και Ευρωπαίοι έχουμε πει ότι θέλουμε– η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς μία λύση σε ένα χρονικό πλαίσιο πριν από το τέλος του μήνα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.