Ομοβροντία της Ευρώπης κατά Τσίπρα!


«Παραμένω ανήσυχος και δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν». Έτσι έντονα εξέφρασε την ανησυχία του για το ελληνικό πρόβλημα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εν μέσω καταιγισμού δηλώσεων κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί συμφώνησε με τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ ότι είναι πιθανό για την Ελλάδα ένα «σενάριο Κύπρου» με περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων και τραπεζικών λογαριασμών.

Αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως «η αλληλεγγύη έχει και όρια», ενώ ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι ο χρόνος για τη χώρα μας «λιγοστεύει».

Τέλος, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ως «πρόβλημα» για την Ελλάδα τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκης, τον οποίο κατηγορούν για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, τα οποία έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους επενδυτές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.