Ομπάμα: «Απειλή για την εθνική ασφάλεια η Βενεζουέλα»


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε χθες τη Βενεζουέλα, αγαπημένη σύμμαχο του Αλέξη Τσίπρα, ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια», με εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε και επιβάλλει κυρώσεις σε επτά αξιωματούχους της χώρας, ενώ ακφράζει την ανησυχία του για τη σκληρή, εκ μέρους του Προέδρου Νικολά Μαδούρο, αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων του.

«Οι πρώην και νυν αξιωματούχοι της Βενεζουέλας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βενεζουελάνων πολιτών και εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς δεν θα γίνονται δεκτοί (στις ΗΠΑ) και πλέον έχουμε τα εργαλεία για να παγώσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους εμποδίσουμε να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά  συστήματα… Ανησυχούμε πολύ για τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να κλιμακώσει τον εκφοβισμό των πολιτικών αντιπάλων της. Τα προβλήματα της Βενεζουέλας δεν μπορούν να επιλυθούν με την ποινικοποίηση της διαφωνίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Το διάταγμα θέτει σε εφαρμογή νόμο που προβλέπει κυρώσεις σε βάρος Βενεζουελάνων αξιωματούχων που κατέστειλαν βίαια πέρσι τις διαδηλώσεις κατά του Προέδρου Μαδούρο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.