Ομπάμα: Πώς θα αντιμετωπίσω τους τζιχαντιστές του ΙΚ


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε χθες με έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό το σχέδιό του για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Το σχέδιο Ομπάμα προβλέπει:

- Αεροπορική βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία

- Ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων του Ιράκ και της συριακής αντιπολίτευσης που πολεμούν τους τζιχαντιστές (δεν προβλέπεται συνεργασία με τον συριακό στρατό)

- Έλεγχο των ροών χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους

- Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληθυσμούς που πλήττονται

Βασική στρατηγική του Ομπάμα είναι ότι θα πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος οπουδήποτε στον κόσμο. ώστε να μην υπάρχει ασφαλές καταφύγιο στον πλανήτη για οποιονδήποτε συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν για τους Ιρακινούς αυτό που πρέπει οι ίδιοι να κάνουν για τη χώρα τους. Ούτε μπορούν να πάρουν τη θέση των Αράβων συμμάχων τους για να εγγυηθούν την ασφάλεια στην περιοχή. Δεν είναι μόνο δική μας μάχη… Έτσι λοιπόν, και με δεδομένο ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στο Ιράκ, μπορώ να ανακοινώσω ότι οι ΗΠΑ θα ηγηθούν μιας συμμαχίας χωρών για να υποχωρήσει αυτή η τρομοκρατική απειλή… Καμία θρησκεία δεν εγκρίνει τη δολοφονία αθώων, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων των τζιχαντιστών είναι μουσουλμάνοι… Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Και δεν έχει καμία άλλη επιδίωξη από το να δολοφονεί όποιον στέκει εμπόδιο στα σχέδιά του» κατέληξε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.