Ορατή η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ
από τη συνιστώσα της δραχμής


Καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως θα επιδιώξει συμφωνία με τους εταίρους με ουσιαστικές υποχωρήσεις από το προεκλογικό της πρόγραμμα, εντείνονται οι εσωτερικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους μεμονωμένους βουλευτές, που προτιμούν τη ρήξη με τους δανειστές και την έξοδο από το ευρώ με επιστροφή στη δραχμή.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει «πακέτο» την επιδίωξη της συμφωνίας με την τρόϊκα μαζί με την αντιμετώπιση των εσωκομματικών αντιδράσεων. Μάλιστα, χθες συνεδρίασε το Προδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και το Σάββατο πιθανώς η  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικότεροι υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή, εκτός του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των βουλευτών που τον ακολουθούν, είναι οι Λαπαβίτσας και Λεουτσάκος. Ο πρώτος επιμένει σταθερά ότι δεν υπάρχει λύση για την ελληνική οικονομία εντός ευρώ ενώ ο δεύτερος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ανέφερε ότι “υπάρχει ζωή και εκτός ευρώ”.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.