Ούτε επίδομα θέρμανσης, ούτε επίδομα σίτισης!


Ούτε σήμερα είδαν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να πιστώνονται οι τραπεζικούς λογαριασμούς τους με τα αντίστοιχα ποσά για τη 2η δόση, αν και έχουν εκκαθαριστεί οι αιτήσεις τους!

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι υπήρξε μηχανογραφικό πρόβλημα, το οποίο αποκαθίσταται σταδιακά, χωρίς όμως να μπορούν να δεσμευτούν για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα θέρμανσης στους δικαιούχους.

Παρόμοιο αλαλούμ συμβαίνει και με το περίφημο επίδομα σίτισης, που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε 300.000 άπορες οικογένειες, οι οποίες ξαφνικά μειώθηκαν στις μισές, επειδή προφανώς «λεφτά δεν υπάρχουν»!

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αν και το non-paper που διένειμε στις 25 Φεβρουαρίου στους δημοσιογράφους το Μέγαρο Μαξίμου με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» αναφέρεται ρητά σε 300.000 οικογένειες, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται σε «300.000 φυσικά πρόσωπα» ή 170.000 οικογένειες. Παράλληλα, το ποσό των 137,7 εκατ. ευρώ, που αναφέρει στο έγγραφό του προς το Eurogroup ο Γιάννης Βαρουφάκης, επαρκεί μόνο για 155.000 οικογένειες!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.