Ο Βαρουφάκης ομολόγησε το σχέδιο «κλοπής» ΑΦΜ για προσομοίωση σε δραχμή


Παραδέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε επικοινωνία του με τον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ότι σχεδίασε και άρχισε να εκτελεί, «με έγκριση Τσίπρα» όπως λέει, το σχέδιό του περί «κλοπής» των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών και δημιουργίας παράλληλου τραπεζικού συστήματος, όωπς αποκάλυψε χθες η «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, ο Βαρουφάκης παραδέχεται στον Πρίυσαρντ ότι οι αναφορές στον ελληνικό Τύπο είναι ακριβείς (αν και χθες τις διέψευδε…), αλλά ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι έχουν διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φανεί ότι σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών.

«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό και να με κατηγορήσουν ως προδότη. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλ ρευστότητα. Ήμουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη» τονίζει στον Telegraph ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο. Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές. Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή»!

Έτσι αναλύει το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ο τέως Υπουργός Οικονομικών και ομολογεί κυνικά το έγκλημά του: «Αποφασίσαμε να «χακάρουμε» το λογισμικό του Υπουργείου μου»!

Σίμφωνα με την «Καθημειρνή, στο σχέδιο αυτό, το οποίο ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε στι; 16 Ιουλίου σε τηλεδιάσκεψη με διαχειριστές μεγάλων κερδοσκοπικών hedge funds, είχε βοηθό έναν στενό του φίλο, στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Αποστολή του ατόμου αυτού θα ήταν να χακάρει την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να  αποκτήσει πρόσβαση στα ΑΦΜ πολιτών και να δημιουργήσει μυστικών λογαριασμών συνδεδεμένων με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου.

Το σύστημα στη συνέχεια θα έστελνε ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό, ώστε μέσω αυτού ο πολίτης ή η επιχείρηση να μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές, ως ένα άλλο παράλληλο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να υπερκεράσει το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών.

«Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα. ΟΚ, λοιπόν, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, από την άλλη, ελεγχόταν από εμένα, ως αρμόδιο υπουργό. Και διόρισα έναν καλό φίλο μου, παιδικό φίλο μου, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος. Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). “Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;”» φέρεται να είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Και προσθέτει: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: “Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Ετσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας…».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.