Ο Βγόντζας και άλλοι δικηγόροι «ρίχνουν» μέχρι 20 χρόνια στον Βαρουφάκη!


Ο γνωστός δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος και Μιχαήλ Καλατζόπουλος, και η Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιανού κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για το “Plan B” της δραχμής.

Μετά τη συνταρακτική αποκάλυψη της «Καθημερινής» της Κυριακής, τη χθεσινή δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού ντοκουμέντου και την ομολογία του Γιάννη Βαρουφάκη για το εναλλακτικό σχέδιο με την υποκλοπή των ΑΦΜ και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος με IOUs ή «νέα δραχμή», οι πέντε δικηγόροι ζητούν να διερευνηθεί η τέλεση των παρακάτω αδικημάτων που επισείουν κάθειρξη έως 20 χρόνια:

1. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, γεγονός που επισείει κίνδυνο στη λειτουργία του πολιτεύματος

2. Παραβίαση της νομοθεσίας για το νόμισμα της χώρας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος.

3. Παραβίαση κρατικών μυστικών, σύμφωνα με το άρθρο 370Β του Ποινικού Κώδικα με τις επιβαρυντικές διατάξεις επειδή το αδίκημα αφορά νόμισμα

4. Παράβαση καθήκοντος, καθώς τα πέντε άτομα που συνεργάστηκαν για το Plan B δεν είχαν καμία έγγραφη εξουσιοδότηση από τον Πρωθυπουργό ή Υπουργό

5. Διερεύνηση αν η ομάδα αυτή των συνεργατών του Γιάννη Βαρουφάκη συνιστά εγκληματική οργάνωση ή συμμορία, καθώς έχει αρχηγό που ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Μιχάλης Χατζηθεοδώρου,  συνεργούς, δομή και σχέδιο σε βάθος χρόνου έξι μηνών.

6. Διερεύνηση αν έχουν παραβιαστεί τα άρθρα 207 και 211 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν προπαρασκευαστικές διεργασίες για παραχάραξη νομίσματος και πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποίησαν το λογισμικό του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.