Ο Βερναρδάκης για τις αλλαγές στο Δημόσιο


Ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις, θα παραμένουν σε αργία, ακόμη κι αν δεν έχουν συνεδριάσει τα πειθαρχικά όργανα. Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης τονίζοντας ότι δεν ταυτίζεται με απολύσεις. «Το Δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά προσλήψεις… Η αξιολόγηση θα συμβάλει στην καλύτερη κατανομή των θέσεων εργασίας, στην καλύτερη περιγραφή της εργασίας του καθενός, ανάλογα με τα προσόντα του, τις ιδέες του, τις δεξιότητές του. Για να τον κάνει καλύτερο ή για να τον αξιοποιήσει σε μια θέση που μπορεί να είναι περισσότερο παραγωγικός» εξήγησε.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα είπε ότι θα είναι εθελοντική «έξυπνη» και με κίνητρα για τους εργαζόμενους, ενώ σχετικά με το μισθολόγιο δήλωσε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός του, δηλαδή «μια ενοποίηση ομοειδών μισθολογίων» και «μια μείωση των μισθολογικών ανισοτήτων για την ίδια δουλειά».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.