Ο γιος Ερντογάν στη Θράκη


O Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, με αφορμή τα μνημόσυνα κάποιων μουσουλμάνων κατοίκων.

Τοπικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του γιου του Προέδρου της Τουρκίας έγινε πιθανόν για προσέλκυση ψήφων εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, καθώς πολλά μέλη της μειονότητας έχουν και τουρκική υπηκοότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν καλούσε στο τηλέφωνο τον πατέρα του, ο οποίος σε ανοιχτή ακρόαση συνομιλούσε με κατοίκους των περιοχών.

O Μπιλάλ Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα το Σάββατο, και συνοδευόμενος από τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, μίλησε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ επισκεύθηκε επίσης την «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», που έχει κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια.

«Ήρθα εδώ μαζί με το γιο μου μετά από ταξίδι λίγων ωρών. Ως απόσταση είμαστε κοντά αλλά και πνευματικά είμαστε κοντά καθώς οι καρδιές μας χτυπούν μαζί», δήλωσε σε μέλη της μειονότητας. Σε δηλώσεις του ο Μπιλάλ Ερντογάν ανέφερε επίσης πως «επισκεπτόμενοι περιοχές της Ελλάδας, θελήσαμε να περάσουμε λίγες ώρες μαζί με τους ομοεθνείς Τούρκους αδελφούς μας».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.