Ο διαβήτης των ενηλίκων εκδηλώνεται και σε παιδιά κάτω των τριών ετών!


Διαβήτης τύπου 2 (των ενηλίκων) εμφανίσθηκε σε ένα κορίτσι πριν συμπληρώσει την ηλικία των 3 ετών στις ΗΠΑ, και έτσι οι επιστήμονες παραδέχονται ότι ακόμη και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 (και όχι ο τύπου 1 – ο νεανικός διαβήτης των παιδιών), που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών.

Η παρουσίαση του περιστατικού προκάλεσε αίσθηση στο 51ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας που γίνεται αυτές τι μέρες στη Στοκχόλμη. «Η επανεξέταση του περιστατικού αποκάλυψε πολύ φτωχή διατροφή σε θρεπτικά συστατικά και κακές διατροφικές συνήθειες με ανεξέλεγκτη κατανάλωση θερμίδων και λίπους» δήλωσε ο διαβητολόγος Μ. Γιάφι που παρουσίασε το περιστατικό.

«Ζητήσαμε από την οικογένεια να αλλάξει τον τρόπο ζωής της με έλεγχο των μερίδων φαγητού, ώστε να μειωθεί η συνολική πρόσληψη θερμίδων και να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα. Η ασθενής εμφάνισε σημαντική μείωση του βάρους, η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε ομαλοποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα» αναφέρθηκε στη σχετική παρουσίαση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.