Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ,
έστω κι αν δεν τον θέλουν…


Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 21 Μαϊου συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον Πάνο Καμμένο, αλλά ο τελευταίος δεν ανέβαλε το ταξίδι του και έτσι θα συναντηθεί με την αρμόδια για θέματα πολιτικής Υφυπουργό Κριστιν Γουόρμουθ.

Το Πεντάγωνο ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ότι ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας δεν θα είχε χρόνο για τη συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί από τα τέλη Μαρτίου. Στη συνέχεια, μεθαύριο Παρασκευή ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί και με την Υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, ενώ θα επισκεφθεί και τα γραφεία της CIA.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί εξέφρασαν παράπονα για τη στάση του Ελληνα Υπουργού στο θέμα του Ξηρού και για την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Μόσχα για την κατασκευή του αγωγού turkish/greek stream, τον οποίο οι Αμερικανοί θεωρούν ανταγωνιστικό του αγωγού TAP. Επίσης, οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για το ενδεχόμενο να «πλημμυρίσει» η Ευρώπη με τζιχαντιστές λέγεται ότι εξόργισε στους Αμερικανούς.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Καμμένος, προφανώς βλέποντας να έρχονται ανατροπές στην επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, πρότεινε δημόσια την κατασκευή νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.