Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματούχους επειδή έβλεπαν σαπουνόπερες!


Δέκα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκαν με εντολή του αιμοσταγούς δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, επειδή παρακολουθούσαν ξένες τηλεοπτικές σαπουνόπερες, είχαν δωροδοκηθεί και -μερικοί από αυτούς- ήταν γυναικάδες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, στοιχεία της οποίας δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ανάμεσα στα πολλά παρανοϊκά που ισχύουν στην κομμουνιστική χούντα της Βόρειας Κορέας, απαγορεύεται στους πολίτες να παρακολουθούν γενικά ξένες τηλεοπτικές εκπομπές και επιτρέπεται μόνο η παρακολούθηση του κρατικού τηλεοπτικού προγράμματος.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα της Νότιας Κορέας «JoongAng Ilbo» ανέφερε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτέλεσε άλλους έξι ανώτατους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και υπουργούς του, με τον φόβο ότι απειλούσαν την θέση του.

Μετά τις τελευταίες εκτελέσεις, μέσα στο 2014 πάνω από 50 αξιωματούχοι του κομμουνιστικού κόμματος και του στρατού έχουν τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.