Ο Κινέζος Πρόεδρος ζητά μεγαλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα


«Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η πιο φιλική και η πιο αξιόπιστη χώρα μέσα στην Ευρώπη για την Κίνα. Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες, μαζί με την ελληνική πλευρά, να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τις διμερείς μας σχέσεις, όσον αφορά τις συνολικές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Κίνας- Ελλάδας».

Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Ρόδο, αλλά και το γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τον κ. Τζινπιονγκ ευχαρίστησε ο κ. Σαμαράς τόσο για την υποστήριξη της Κίνας προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσο και για τις κινεζικές επενδύσεις στην πατρίδα μας, οι οποίες διευρύνονται συνεχώς.

«Θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να γίνω εθελοντής για να προβάλω τον τουρισμό της Ελλάδας στην Κίνα. Θέλω πολύ να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία και τον χρόνο μου εδώ στη Ρόδο για να απολαύσω τον τουρισμό σας» αντέτεινε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κίνας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.