Ο μακελάρης του Όρεγκον φώναζε «θα συναντήσετε το Θεό σε ένα δευτερόλεπτο»


Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο Umpqua Community College του Όρεγκον, ο οποίος χθες άνοιξε πυρ, σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής», ενώ είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του σε προφίλ στο διαδίκτυο κρατώντας όπλο, καθώς και φωτογραφίες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες, αλλά και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού IRA.

Πριν σκοτώσει τα θύματά του, τα ρωτούσε το θρήσκευμα στο οποίο πίστευαν. Μια 18χρονη κοπέλα αποκάλυψε ότι ο μακελάρης επέλεγε να σκοτώσει τους Χριστιανούς. Σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ λίγες ώρες πριν ο δράστης είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα 4chan μήνυμα με το οποίο προειδοποιούσε για τα όσα επρόκειτο να συμβούν. Ο 26χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο αστυνομικών που τον εντόπισαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σε δήλωση που έκανε στον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε μεταξύ άλλων: «Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα έχει αρρώστημένο μυαλό… δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη Γή που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη Γή που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.