Ο ΟΠΑΠ στηρίζει την ψηφιοποίηση της Bιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης


Η ΟΠΑΠ ΑΕ υποστηρίζει για 2η χρονιά την ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που υλοποιεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το σχετικό σύμφωνο που υπεγράφη στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ μεταξύ του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας κ. Καμίλ Ζίγκλερ και του Προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων Αποστόλου, έχει διάρκεια 2 χρόνια και αφορά στην επέκταση του συστήματος αποθήκευσης των δεδομένων, καθώς και την ψηφιοποίηση των πολιτισμικών εντύπων της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στόχος του Πατριαρχείου είναι να οργανωθεί η Βιβλιοθήκη σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα, καθώς είναι μια από τις πιο πλούσιες βιβλιοθήκες του κόσμου με σπάνια βιβλία και χειρόγραφα από τον 16ο αιώνα και 80.000 τόμους εκκλησιαστικής ιστορίας, θεολογίας, έργα φιλοσοφίας, νομικής και ρητορικής, αρχαιολογίας, γεωγραφίας, μουσικής, ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας.

Μοναδική είναι η συλλογή σλαβόφωνων έργων της Βιβλιοθήκης, ενώ στους σπάνιους τίτλους συγκαταλέγεται κείμενο του 1484 που περιλαμβάνει έργα του Αριστοφάνη, καθώς και πρώτες εκδόσεις

της Βίβλου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.