Ο περίφημος …Φλαμπουράρης ζητά παράταση αλλά η χρεοκοπία έρχεται…


«Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα… Θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο… Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 δισ.  θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών… Δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς!».

Αυτά τα …φληναφήματα δήλωσε σήμερα στο Mega ο περίφημος Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, προφανώς βαθύς γνώστης των διεθνών οικονομικών δεδομένων, προεξοφλώντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι δανειστές μας θα εξαναγκαστούν να …συμβιβαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα και να δώσουν μια παράταση δύο μηνών στην επιστροφή των δανείων από ΔΝΤ και ΕΚΤ, ώστε η πατρίδα μας να μην οδηγηθεί σε χρεοκοπία τον επόμενο μήνα…

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των διεθνών κανονισμών που διέπουν τα δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, η καθυστέρηση στην αποπληρωμή δανείων αποτελεί πιστωτικό γεγονός και μια χώρα κακοπληρώτρια κηρύσσεται αυτόματα σε πτώχευση.

Καλό είναι ο κ. Φλαμπουράρης να θυμηθεί ότι τον Ιανουάριο του 2003 η Αργεντινή (μια από τις χώρες που θαυμάζει ο Αλέξης Τσίπρας) κατάφερε μην οδηγηθεί σε πτώχευση για αποπληρωμή δανείου 1 δισ. δολαρίων του ΔΝΤ, αφού πρώτα διαπραγματεύθηκε μαζί του για ένα έτος!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.